Question everything!

Osteopathie voor mensen (MSc i.o.) en dieren

Question everything!

Als mens stel ik mezelf altijd vragen, altijd! Niks is voor mij een vaststaand feit, alles is mogelijk, zo houd ik een open blik. Tenslotte kunnen we alleen meten dat wat we kúnnen meten. En ik vind dat we ons moeten afvragen of we het juiste meetmiddel gebruiken voor dat wat we willen meten.
Ook vind ik dat alle bevindingen die we doen tijd, plaats en ruimte gebonden zijn.
Ik sluit niks uit en sta voor vele inzichten en methoden open. Wie ben ik om te zeggen dat iets niet werkt als de cliënt ervaart dat dit wel zo is? Ik kijk naar de mens als geheel. Wie ben jij en waarom heb juist jij deze klachten en welke samenhang is er in je klachtenpatroon? Dat is het holistische deel van mijn praktijk.
Aan de andere kant ben ik erg nieuwsgierig naar nieuwe inzichten. Naar nieuwe deuren die opengaan door wetenschappelijke ontdekkingen die we doen. Daarmee kan ik andere inzichten in mijn behandelingen krijgen door deze informatie te koppelen aan de kennis die ik heb. Onderzoek is nodig, mits dit in het juiste perspectief gezet wordt. Dit is het reguliere/wetenschappelijke deel van mijn praktijk.
Kortom, ik sta voor van alles open én sta tegelijk met ‘beide benen op de grond’ zoals men dat graag noemt;-)

Tags: , , , ,