McKenzie Methode

Osteopathie voor mensen (MSc i.o.) en dieren

De McKenzie Methode is een onderzoeks- en behandelmethode die gebruik maakt van specifieke oefeningen, die je ook zelfstandig kunt (blijven) doen. Indien nodig wordt deze methode ondersteund door zogenaamde manuele mobilisatietechnieken. 

De Mckenzie Methode is geschikt voor onder andere rugklachten. Rugklachten worden vaak erger wanneer je bepaalde bewegingen maakt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat de pijn uitstraalt naar andere lichaamsdelen. Bij de McKenzie therapie wordt op grond van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de klacht. Deze therapie heeft als doel in het kort: klachten zo snel mogelijk laten verdwijnen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen.

Tijdens de Mckenzie Methode gaat de therapeut bij u op zoek naar bewegingen die uw klachten verergeren of verminderen. Typisch voor de McKenzie methode zijn handelingen die vaak herhaald worden. Ook gaat de therapeut bij u opzoek naar uitstralende pijn. Deze pijn wordt door middel van actieve bewegingen gecentraliseerd. Dit houdt in dat de pijn in de armen of benen vermindert en de pijn terugtrekt naar bijvoorbeeld het midden van de rug. Na een duidelijke diagnose begint de behandeling gericht op uw zelfredzaamheid. U leert met slechts enkele eenvoudig oefeningen uw klachten te verbeteren en op deze manier zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast geeft de therapeut aandacht aan uw houding en bewegingen in het dagelijks leven.