Dry Needling

Osteopathie voor mensen (MSc i.o.) en dieren

Dry needling prikt in triggerpoints (lokale verhardingen) van de spier. Dit zorgt voor een directe ontspanning welke in de meeste gevallen ook direct zichtbaar is en te voelen is.

Ik ben echter van mening dat een triggerpoint niet voor niks ontstaat en je dus verder moet kijken dan het triggerpoint zelf. Dat doe ik dus middels mijn osteopathische kennis en kunde.

De manier waarop ik dry needling inzet is voornamelijk bij paarden die zoveel afweerspanning hebben dat ik geen ‘normale’ osteopathie behandeling kan geven. Ik zorg er in dit geval voor dat ik de ergste spanning weg neem middels dry needling zodat ik vervolgens de behandeling met osteopathie kan vervolgen.
De ervaring leert dat deze redenatie erg goed toepasbaar is en goed resultaat geeft.

Een behandeling met alleen dry needling is natuurlijk ook mogelijk en kan zeker uitkomst bieden maar is niet hoe ik het liefst werk. Ik pak liever de oorzaak van een triggerpoint aan en daarmee de triggerpoint zelf.

Let op dat dry needling geen trucje is met een snel resultaat maar hou een goed oog voor het geheel!

Ik gebruik de dry needling methode volgens Andrea Schachinger.

Let op: De enige overeenkomst tussen dry needling en acupunctuur zijn de naalden! Het zijn compleet andere benaderingen van hoe je een klacht behandelt.