Wat doe ik nou eigenlijk?

Osteopathie voor mensen (MSc i.o.) en dieren

Wat doe ik nou eigenlijk?

In positieve zin word ik wel eens de ‘ongewone fysio’ of ‘bijzondere fysio’ genoemd. Dat komt omdat ik mij heel breed geschoold heb en zowel mensen als dieren behandel. Ik heb veel dissecties gedaan (ontleden van dieren) om de anatomie te kunnen bestuderen. “Wijsheid begint met verwondering.” Je vindt dan een schat aan informatie die je nooit uit de boeken zal kunnen leren. Informatie die enorm bijdraagt aan de kwaliteit van mijn behandeling.

Mensen en dieren, we zijn anders maar toch ook weer niet. We zijn uiteindelijk allemaal bewegende organismen. Alle kennis en kunde die ik in de humane wereld heb opgedaan is bruikbaar in mijn werk met dieren en vice versa.
Ik bekijk gezondheid vanuit het individu. Niet twee rugklachten zijn hetzelfde, simpelweg omdat ik met een ander dier of mens te maken heb.

Als dierosteopaat moet je vaak slim en creatief zijn in je behandeling en vooral heel goed kunnen voelen. It’s all about the details.
Dieren kunnen hun hulpvraag en klacht niet op dezelfde manier verwoorden als mensen. Het is dus soms een grote puzzel en dat maakt mijn vak nou zo geweldig. Ik hou van die uitdaging. Maar ook mensen met de meest bijzondere klachten komen bij mij.
Als mensen mij na de behandeling een berichtje sturen dat zij na jaren weer iets kunnen of ergens geen last meer van hebben dan ben ik zo blij voor ze. Soms is 20% vermindering van klachten wel 80% meer kwaliteit van leven.